Bilderna visar bråket på Nöjet innan mordet

Publicerad 2023-03-17

Sent på lördagskvällen möts Tove och de två kvinnorna på nattklubben Nöjet.

Övervakningsfilmer visar hur de kallar på en vakt och en av dem spejar mot Toves bord.

Bara timmar senare kommer Tove att strypas till döds i den 20-åriga kvinnans lägenhet.

De två unga kvinnorna, 18 och 20 år, står åtalade för att ha mördat Tove och gömt hennes kropp efter en utekväll lördagen den 16 oktober förra året.

Enligt åtalet har de två kvinnorna bragt Tove om livet genom kvävning. 20-åringen har suttit på Tove och tagit strypgrepp på henne samtidigt som 18-åringen hållit fast hennes armar.

Anländer vid 22.40

Nu framkommer fler detaljer om natten då Tove dog. Med hjälp av övervakningsbilder och de tre kvinnornas telefoner har polisen lyckats kartlägga stora delar av kvällen.

Enligt förundersökningen ses de två misstänkta kvinnorna hemma hos 20-åringen för en förfest, något som Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Bilder från en av Nöjets övervakningskameror visar hur de kommer till nattklubben vid 22.40-tiden tillsammans med en väninna.

Tove lämnar sin pojkväns lägenhet sent på kvällen. Hon kommer till Nöjet med två vänner strax efter midnatt. Där träffar hon de två kvinnorna och någon form av bråk uppstår mellan dem.

Skickar meddelanden om slagsmål

Klockan 01.08 skickar Tove ett sms till sin pojkvän där hon skriver att den 20-åriga kvinnan slagit henne. Den 20-åriga kvinnan hävdar å sin sida att hon ska ha blivit fysiskt attackerad av Tove. Hon skriver till en vän på Snapchat att Tove kommit fram till henne och frågat ”hur det känns att vara världens sämsta person”.

”Hade mina vänner inte varit där och skyddat mig hade jag kunnat skadas ordentligt”, skriver hon om bråket dagen efter.

Bilder visar hur de två kvinnorna springer fram till en vakt på Nöjet och hur vakten följer med dem ut från utestället.

Vid 01.22 kommer den 18-åriga kvinnan in på Nöjet igen och ser ut att leta efter någon. Bilder från en övervakningskamera visar hur Tove sitter på huk vid ett av borden och hur 18-åringen tittar åt hennes håll flera gånger innan hon går ut igen.

Tove lämnar nattklubben

Tio minuter senare syns Tove lämna Nöjet med en väninna. Utanför möter hon de två kvinnorna och de bestämmer sig för att gå hem till den 20-åriga kvinnans lägenhet för att reda ut bråket.

I förhör berättar 20-åringen att hon och 18-åringen planerat att slå Tove någonstans på vägen.

– Jag, XX och Tove med Toves cykel då går hem till mig och jag och XX hade pratat om att vi kunde liksom slå henne någonstans på vägen. Det finns ju ganska många platser i Vetlanda där det inte är liksom några folk eller så men det blev istället ganska glad konversation mellan mig, XX och Tove på vägen hem till mig, så det blev inte liksom att vi slog henne eller något, säger hon i förhör.

– Sen var vi helt plötsligt utanför min lägenhet då (...). Sen går vi upp till mig och Tove hade aldrig varit där innan så jag visade henne lite runt och XX hänger med också.

Hon beskriver därefter hur Tove råkar putta till henne i lägenheten och hon blir återigen arg på nytt. Tove hamnar på marken och hon börjar strypa henne, samtidigt som 18-åringen håller fast hennes armar.

Nekar till mordanklagelser

Enligt åklagaren har de två kvinnorna ”gemensamt och i samförstånd” strypt Tove till döds och försökt göra sig av med hennes kropp.

De ska också ha tagit Toves kropp till det skogsområde där hon senare hittades död. Där har den 20-åriga kvinnan tänt eld på hennes kropp – vid två tillfällen.

De två kvinnorna medger att Tove dött i lägenheten och att de flyttat på hennes kropp. Men de nekar till mordanklagelserna.

– Min klient erkänner att hon varit i ett bråk med målsägande. Efter att målsägande tagit ett strypgrepp om hennes hals har hon tagit ett kort strypgrepp på henne, säger 20-åringens advokat Clea Sangborn.

Den 18-åriga kvinnan befann sig inte i samma rum som Tove och sin 20-åriga väninna, enligt hennes advokat.

– Hon har inte varit delaktig i något mord. Hon har inte ens varit i rummet där det ska ha hänt. Hon har känt sig tvingad att hjälpa till att flytta kroppen. Det har hon gjort, men ingenting annat, säger Mikael Svegfors, som försvarar 18-åringen, till TT.

Tove lämnar nattklubben 01.32.

ANNONS