20 års fängelse för mamma som mördade fem barn

Av: TT

Publicerad:
Domstolen i franska Colmar dömde kvinnan till 20 års fängelse efter att ha funnit henne skyldig till att ha mördat fem av sina barn.
Foto: TT
Domstolen i franska Colmar dömde kvinnan till 20 års fängelse efter att ha funnit henne skyldig till att ha mördat fem av sina barn.

Den franska kvinnan dolde graviditeterna, födde i hemlighet och ströp därefter barnen. Nu har hon dömts till 20 års fängelse för fem fall av mord.

En domstol i franska Colmar har dömt en 55-årig kvinna till 20 års fängelse efter att hon befunnits skyldig till att ha mördat fem av sina barn.

Morden skedde mellan 1990 och 2005, omedelbart efter att barnen fötts. Kvinnan dolde graviditeterna för sin make, födde ensam i badrummet och ströp därefter de nyfödda.

2003 upptäcktes fyra spädbarnslik i en skog nära kvinnans hem. Mordutredningen lades dock ner några år senare eftersom ingen misstänkt kunnat identifieras. Först 2016 öppnades den igen, och då närmast av en slump. Den nu dömda kvinnan hamnade i bråk med grannar och fick lämna ett rutinmässigt dna-prov som kunde kopplas till de mördade barnens kvarlevor.

I hennes frys hittades ett femte barnlik. Kvinnans make, som gick bort i fjol, uppgav att han varit helt ovetande. Den dömda kvinnan hade fött tre barn under äktenskapet. Samtliga gånger hade hon avslöjat sina graviditeter för maken först strax innan födslarna.

Under rättegången berättade kvinnan att hon utsatts för sexuella övergrepp som barn och inte kunnat relatera till sin egen avkomma. Hennes vuxna barn närvarade under förhandlingarna.

– Den här kvinnan är inte en moder. Hon borde aldrig ha skaffat barn, vittnade ett av dem.

Publicerad: