Beväpnad med flera pistoler och pilbåge – jagas av 100 poliser

Av: Malin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:

Det pågår en intensiv polisinsats i de sydvästra, tyska skogarna.

Omkring 100 poliser, helikoptrar och spårhundar jagar 31-årige Yves Rausch – som övermannade fyra poliser och stal deras tjänstevapen.

En jakt som för tankarna till filmen ”Rambo”.

1 av 2 | Foto: Sven Kohls/AP/TT
Poliser i Oppenau deltar i jakten på den 31-årige mannen.

I söndags började jakten på den 31-årige Yves Rausch. En hemlös man, klädd i stridsmundering och beväpnad med flera pistoler och pilbåge.

Fyra poliser skickades till en plats i skogen, efter ett larm om en man som betett sig märkligt vid en koja.

Mannen ska till en början agerat samarbetsvilligt, för att sedan hota de fyra poliserna och tvingat dem att lämna över sina tjänstevapen. Därefter försvann han från platsen, bekräftar polisen för tidningen Bild.

”Plötsligt drog han sin pistol och siktade mot tjänstemännen. Överrumplade av situationen hade de inte längre en chans att reagera på den farliga situationen.”, säger polisens talesman Wolfgang Kramer till Bild.

Om de tjänstevapen som mannen kommit över var fulladdade, innebär det att han har tillgång till 64 patroner.

Jakten är nu inne på sin andra dag i Oppenau de i sydvästra delarna av landet. Omkring 100 poliser är delaktiga i jakten, och polisen använder sig av specialstyrkor, helikoptrar och spårhundar.

Mannen är känd av rättsväsendet sedan tidigare, bland annat för olaga vapeninnehav och för att ha skjutit sin flickvän med pil och båge.

Bild skriver också att Rausch bott i ett lokalt gästhus, men vräktes för ungefär ett år sedan eftersom han inte betalat sin hyra i tid. Efter att han vräkts ska flera vapen och bensindunkar hittats i lägenheten.

Yves Rausch.
Yves Rausch.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN