Stor polisinsats i södra Stockholm – poliser med automatvapen

Uppdaterad 2020-06-22 | Publicerad 2020-06-21

Polisen slog till med insatsstyrkan på flera adresser i södra Stockholm under söndagskvällen.

Nu har en 17-åring gripits i tillslaget, enligt uppgifter till Expressen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var insatsen riktad mot den organiserade brottsligheten.

Polisen har haft en stor insats i Östberga, södra Stockholm, under söndagskvällen. Enligt vittnesuppgifter ska poliser utrustade med automatvapen slagit sin in i flera bostäder på olika adresser. Polisen är förtegen gällande ärendet.

– Det är ett utredningsärende. Men vi har varit i Östberga på ett ärende, det är allt jag kan säga i nuläget, Fredrik Andersson, vakthavande befäl på polisen under söndagen.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen gripit en 17-åring under den stora insatsen. Men under måndagsmorgonen är polisen fortsatt förtegen om insatsen och kan inte bekräfta att någon har gripits.

– Jag kan inte kommentera antalet frihetsberövade i nuläget. Med hänsyn till utredningen kan jag inte kommentera något, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson.

Hade insatsen kopplingar till lördagens skjutning?

– Jag kan inte bekräfta någon form av uppgifter i nuläget, det är för tidigt. Jag vet att intresset är stort och så fort vi kan så kommer vi att gå ut med mer information, säger han.

Polisen gör tillslag mot en bostad.

Flera personer som Aftonbladet talade med under söndagen vittnade om ett stort polispådrag. Förutom insatsstyrkan ska även hundförare ha gått in i de aktuella fastigheterna.

– Det var värsta livet och massa skrik. Polisen var tungt beväpnade och allt gick väldigt fort då de slog in dörren och gick in, säger ett vittne till Aftonbladet.

Insatsen ska enligt uppgifter till Aftonbladet vara riktad mot den organiserade brottsligheten.

Sjukvården har förberetts på insatsen, enligt Aftonbladets uppgifter. Ett stort antal ambulanser stod redo när polisen slog till.

Under lördagskvällen pågick en polisinsats i samma område efter att flera vittnen ska ha larmat om att flera skott hörts i området. En skottskadad man anträffades i området och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Tre personer anhölls under söndagen misstänkta för mordförsök.