Elin, 22, död i sviterna av cancer

Fått ett massivt stöd under sjukdomstiden

Publicerad 2023-01-23

 Elin Holmsten berättar om hur hon fick cancerbeskedet: ”Det var som att jag redan visste”.

22-åriga Elin Fagrell Holmsten är död i cancer.

I oktober fick hon veta att hon bara hade ett halvår kvar att leva – under sin sista tid hann Elin gifta sig.

”Tack för allt du gav mig Elin”, skriver maken Albin på sin Instagram.

22-åriga Elin Fagrell Holmsten hade framtidsdrömmar om lärarstudier och att bli mamma. Men i början på maj 2021 fick hon kraftiga magsmärtor, illamående och förstoppning.

Det var tjocktarmscancer, konstaterade läkaren efter en utredning.

– Jag hade skrivit till mina kompisar dagen innan att ”tänk om det är cancer”. Så när de sa att det var det, så var det som att jag redan visste, sa Elin till Aftonbadet i november.

Elin friskförklarades efter några tuffa månader i januari 2022. Men i oktober fick hon besked om att hon bara hade sex månader kvar att leva.

På måndagen bekräftar Elins familj och make att Elin har dött i sviterna av sin cancer.

”Tack för allt du gav mig Elin. Den styrka och det modet du hade har burit mig under denna tid och kommer bära mig vidare tills vi ses igen. Du lärde mig vad kärlek innebär och jag har inte gått en sekund med dig utan att känna mig älskad”, skriver maken Albin Fagrell Holmsten i ett inlägg på sin Instagram.

Elin hann själv även skriva ett meddelande innan hon dog. Under sin sjukdomsresa har hon fått ett massivt stöd av sina följare på sociala medier.

”Nu har tiden kommit då jag har lämnat detta livet. Ett orättvist kort liv. Men också ett liv där jag fick uppleva massvis av kärlek och värme. Jag vill tacka er alla för stödet ni har gett mig och min familj under denna tid. Det har gjort att allt som varit mörkt har känts lite ljusare”, skriver hon i ett publicerat inlägg av hennes anhöriga på Instagram och Twitter.

Gifte sig i december

När Aftonbladet träffade Elin i fjol berättade hon om bröllopet hon planerade samtidigt som sin begravning. Den 3 december gifte de sig, Elin och Albin.

Paret träffades precis innan Elin fick sitt första cancerbesked. Albin friade samma dag som Elin fick reda på att cancern hade spritt sig och var obotlig.

– Det var det mest självklara ja jag sagt i hela mitt liv, berättade Elin.

”Vi fick inte den tid vi förtjänade ihop, men vi hann med så mycket ändå. Att jag får bära ditt efternamn gör mig så stolt och det kommer påminna mig om dig när allt känns tungt”, skriver Albin på Instagram och fortsätter:

”Du påverkade människor i hela Sverige med din berättelse och kommer alltid bli ihågkommen för din visdom och din kämparglöd. Det kommer aldrig finnas någon som dig igen. Fortsätt dansa och sjunga min älskade. Hälsa Tove och Astrid så ses vi tids nog i Nangijala.

För Elin var det viktigt att njuta av de små stunderna under hennes sista tid.

– Och kramas. För om det är något jag vill skicka med till dem som läser detta så är det att livet kan tas ifrån dig på en sekund. Så krama dina nära och kära en gång extra för mig, sa hon i intervjun.

Aftonbladet har varit i kontakt med Elins make och familj som har godkänt publiceringen.

Elin Holmsten och hennes Albin träffades strax innan Elin fick sitt första cancerbesked.

Följ ämnen i artikeln