Fräck kupp mot Handelsbanken i Kista – bankfack länsade

Publicerad 2018-01-19

Under torsdagen utsattes Handelsbankens kontor i Kista för en kupp.

Någon tog sig in och länsade flera bankfack.

– Det har varit ett obehörigt intrång, säger Mats Olsson, pressansvarig på Handelsbanken

Det var under torsdagen som en eller flera rånare slog till mot Handelsbanken i Kista i nordvästra Stockholm. Obemärkt lyckades man bryta upp och länsa flera bankfack.

– Jag fick ett samtal från kontorschefen om att det varit en stöld i banken. Mitt och flera andra bankfack hade blivit länsade, säger en kund i banken till Aftonbladet.

”Obehörigt intrång”

Enligt kontorschefen så hade stölden inträffat mitt på ljusa dagen.

– Det var åtminstone vad han sa när vi pratade. Jag hade en massa grejer där. Det känns såklart för jäkligt och jag har kontakt med försäkringsbolaget nu, men det är i nuläget oklart hur det hela kommer att sluta, säger bankkunden.

Såväl Handelsbanken som polisen har varit förtegna om händelsen

Mats Olsson, pressansvarig på Handelsbanken, berättar att det varit ”ett obehörigt intrång” men utvecklar inte vidare hur omfattande stölden varit.

Utreds just nu av polis

Han säger heller ingenting om hur man misstänker att rånarna har gått tillväga för att bereda sig tillgång till bankfacken.

– Men händelsen är polisanmäld, säger Mats Olsson.

Polisen i Västerort bekräftar att man under torsdagen fick in en anmälan från Handelsbanken.

Enligt den bestulne bankkunden Aftonbladet talat med ska polisen ha varit på plats och även genomfört en teknisk undersökning. Det är emellertid inget som polisen vill bekräfta.

Följ ämnen i artikeln