Spanien öppnar för direktflyg från Italien

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En protest mot Spaniens regering i Madrid under måndagen.
Foto: Bernat Armangue/AP/TT
En protest mot Spaniens regering i Madrid under måndagen.

Spanien tar bort det förbud för direktflyg och fartyg från Italien som infördes den 11 mars för att stoppa spridningen av coronaviruset. Andra restriktioner och en två veckor lång karantän för människor som anländer från utlandet fortsätter dock gälla.

Lättnaderna kommer efter att dödssiffran som rapporteras med anledning av covid-19 minskat betydligt, men en återhämtning av landets ekonomi väntas inte förrän i slutet av juni då turismen kanske kan få lite fart.

Premiärminister Pedro Sánchez väntas be parlamentet att förlänga det tidigare utlysta nödläget till den 27 juni. Det har hittills bidragit till att begränsa smittspridningen men har även påverkat landets ekonomi mycket. Frågan om nödläget väntas diskuteras under tisdagen.

När utbrottet var som värst i Spanien avled hundratals människor varje dag. Under måndagen rapporterade landet 59 döda det senaste dygnet, vilket är den lägsta siffran på två månader.

PODD Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet

Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I det här avsnittet pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE