Polisen vill ha tips från Karlskrona skärgård

TT

Publicerad 2020-08-14

Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen. Arkivbild.

Sedan den 25 juli är en man i Blekinge försvunnen – polisen tror att han utsatts för människorov. Nu söker polisen kontakt med alla som rörde sig i Karlskronas skärgård söndagen den 26 juli.

Uppmaningen gäller alla som gjort observationer till sjöss den dagen, från tidig morgon till sen kväll i hela Karlskrona skärgård, oavsett om man sett något misstänkt eller inte, skriver Kvällsposten.

– Det är viktigt att också de som inte sett något kontaktar oss. Det är en lite annorlunda åtgärd, men utredarna har övervägt detta noga och säger att de är behjälpta av detta, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT.

Polis och åklagare har fortfarande förhoppningar om att den försvunne mannen, som är i 55-årsåldern, ska vara vid liv och ett intensivt sökande pågår.

– Vi jobbar vidare vitt och brett och på många platser, inte bara i skärgården, säger Loeffel.

Polisen har också gått ut med bild på mannen och efterfrågar särskilt tips om en mindre bohusjolle, en knappt sex meter lång båt, som tros ha en avgörande betydelse för utredningen.

Två män, 21 och 22 år gamla, sitter häktade för misstänkt människorov. Männen nekar till brott, men båda omhäktades av Blekinge tingsrätt under fredagen.