Före och efter-bilder visar enorma förödelsen i staden

Uppdaterad 2021-07-20 | Publicerad 2021-07-16

De massiva översvämningarna fortsätter att rasera hus och skörda liv i Europa.

Bilder från det pittoreska Altenburg i Tyskland visar en hel stad under vatten.

Över 30 personer uppges vara saknade.

För ett par dagar sedan var natursköna staden Altenburg i Tyskland en grönskande oas med villor och slingrande vägar.

Nu är den dränkt i vatten.

De förödande skyfallen har översvämmat floden Ahr som rinner genom staden som nu står under vatten. Över 30 personer uppges vara saknade. Minst fyra har bekräftats döda.

För några dagar sedan var tyska staden Altenburg lika pittoresk och grönskande som vanligt.

Populärt turistmål

Före och efter-bilder visar den enorma förödelsen som drabbat bygden. Det natursköna området består nu av raserade hus, bråte och brunt vatten som täcker det som nyligen var en populär turistort. Flera campingar och vandringsleder ligger i området och har lockat resenärer till platsen, rapporterar Bild. När vattennivån steg var boende tvungna att fly upp på tak i väntan på räddning.

Över 120 personer har dött i samband med översvämningarna som nu drabbar bland annat Tyskland, Belgien och Nederländerna.

I Tyskland råder ”militärt katastrofläge” och 900 soldater har satts in i räddningsarbetet, enligt NTV. Pansarvagnar och helikoptrar deltar i insatserna.

Altenburg efter de enorma översvämningarna.

I det hårt drabbade tyska området Rheinland Pfalz, där Altenburg ligger, har 50 personer dött. Över 1 300 personer uppges vara saknade.

Människor i flera städer uppmanas lämna sina hem om möjligt eller söka sig högre upp i byggnaderna. Samtidigt fortsätter naturkatastrofen att växa. Under fredagen brast en skyddsvall i nederländska Meersen. Varningslarmet ljöd över området och invånare uppmanades ta sig så högt upp som möjligt.

– Jag sörjer alla dem som dött i katastrofen. Vi vet ännu inte hur många som förlorat sina liv, men det kommer vara många, sa Tysklands förbundskansler Angela Merkel på torsdagen.

DAILY Om översvämningen kommer

Aftonbladet Daily med Lars Hedström, Försvarshögskolan.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen