Kvinna hittades död i sjö – polisen vädjar om tips

Polisen går ut med bild: Vill hitta kläder och tillhörigheter

Uppdaterad 2021-09-21 | Publicerad 2021-07-19

Naken och utsatt för våld hittades en kvinna i 30-årsåldern död i sjön Magelungen i södra Stockholm i slutet av juni.

En man har häktats skäligen misstänkt för att ha bragt henne om livet.

Nu går polisen ut med de sista bilderna på kvinnan för att hitta vittnen som kan hjälpa dem att klara upp mordet.

Det var den 22 juni som kvinnans livlösa kropp hittades i sjön. En person som gett sig ut på en simtur upptäckte kroppen i höjd med Ågestabron och slog larm till polisen.

Redan tidigt i utredningen inledde polisen en förundersökning om mord.

– Hon hittades naken i vattnet och det finns tecken på att hon utsatts för yttre våld. säger Eva Nilsson, polisassistent på polisområde Syds sektion för grova brott, som handlägger utredningen.

Kvinnans kläder och tillhörigheter har ännu inte hittats, något som ytterligare stärker misstankarna om att hon inte tagit sig till platsen av egen vilja.

Polisen har gått ut med bild på kvinnan i hopp om att få in tips.

Vill hitta kvinnans kläder

Nu går polisen ut med de sista kända bilderna på kvinnan, som tagits av övervakningskameror i Trångsunds centrum i Huddinge kvällen den 21 juni.

– Vi behöver vittnesuppgifter från den här kvällen. Vi vet att hon har lämnat centrum och att hon hittas död dagen efter. Så vi tror att det finns människor som sett henne och vad hon har haft för sig, säger Eva Nilsson.

På bilderna syns även de kläder, skor och väska hon bar innan mordet och polisens förhoppning är att de ska få hjälp att hitta dem i samband med publiceringen.

Kvinnan i 30-årsåldern hittades död i sjön Magelungen.

Skulle träffa den misstänkte

En man sitter häktad skäligen misstänkt för mordet på kvinnan sedan den 16 juli. Enligt polisen ska de två ha känt varandra och de ska också ha stämt träff med varandra kvällen den 21 juni.

–  Vi vet att hon skulle träffa en man och det är den mannen som sitter häktad. Någon slags relation har de och de har nog setts förut. Nu behöver vi fylla i luckorna under kvällen, säger Eva Nilsson.

Har ni något motiv?

– Nej, inget vi kan gå ut med. Vi jobbar brett och vi får inte snöa in oss på ett alternativ, säger Eva Nilsson.

Ensamstående mamma

Den misstänkta gärningsmannen nekar till brott. Enligt åklagaren Rahima Ortac har man en misstanke och en teori om varför kvinnan befann sig på platsen och varför hon dör.

– Exakt vad kommer jag inte kunna gå in på.

Den mördade kvinnan var en ensamstående mamma till ett barn och asylsökande. Enligt polisen finns det ingenting i kvinnans bakgrund som tyder på att hon ska ha haft en hotbild mot sig.

– Hon ska ha varit en skötsam kvinna, det finns ingen bakgrund som kan förklara det här, säger Eva Nilsson.

Kvinnans anhöriga är underrättade om hennes död och de har godkänt att bilderna publiceras.

Följ ämnen i artikeln