Är det här tidernas tuffaste valselfie?

Uppdaterad 2017-04-18 | Publicerad 2017-04-16

Sociala medier-profilen ”Salt Bae” publicerade en minst sagt uppskattad bild från valbåset.

Turkiet går till val – och sociala medier-kändisen Nusret Gökçe har lagt sin röst.

Fotot har snabbt blivit oerhört populärt på nätet, skriver Hurriyet Daily News.

Turkiet går i dag på val om en grundlagsändring, som kan ge president Recep Tayyip Erdogan mer makt än tidigare. Allt pekar på att det kommer bli en nagelbitare.

– Om Gud vill kommer vårt folk i kväll att vandra in i framtiden genom att ha fattat det väntade beslutet, sade Erdogan själv när han lade sin röst.

Sprids som en löpeld

Över 55 miljoner turkar är röstberättigade. Och en av dessa är givetvis Nusret Gökçe eller ”Salt Bae”, en restaurangägare vars kökskonster blivit gjort honom till en världskändis de senaste månaderna. Gökçe har minst 6 miljoner följare i sociala medier.

När han lade sin röst på söndagen missade han förstås inte chansen att knipa åt sig ytterligare uppmärksamhet – och publicerade en av de coolare valbåsbilderna som setts. Instagraminlägget har snabbt blivit oerhört gillat, och bilden sprider sig nu vidare i medier, på Facebook och på Twitter.

På Twitter har många spekulerat i om huruvida tecknet Gökçe gör är ett så kallat ”Grå vargarna”-tecken. Fingergesten anspelar dock sannolikt snarare på den signatur-rörelse som Gökçe gör i sina virala videos.

En skärdump från Gökçes så kallade ”signature move”.