Ökad säkerhet under valet i Storbritannien

Uppdaterad 2017-06-09 | Publicerad 2017-06-08

Terrorattackerna i England har gjort att säkerheten höjts när britterna i dag går och röstar.

– En demokrati kommer aldrig låta sig skrämmas av terror, säger labourledaren Jeremy Corbyn och uppmanade britterna att gå till valurnorna.

LIVE-RAPPORTERING:

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Efter två terrorattacker i Storbritannien på kort tid så har säkerheten höjts när britterna i dag går till nytt parlamentsval, skriver Daily mail.

Under valets slutspurt drabbades Storbritannien först av självmordsbombare på Manchester Arena och kort därefter vansinneskörningen på London Bridge.

Labourledaren Jeremy Corbyn har uppmanat britterna att gå till valurnorna för att hedra offren, skriver flera brittiska medier.

– Rösta för att hedra offren för denna grymhet och visa att en demokrati aldrig kommer låta sig skrämmas av terror, säger Corbyn.

Vändningen i valfrågorna

Senaste terrorattackerna har fått valkampanjen att ändra fokus från de väntande brexitförhandlingarna till frågor om säkerhet, vård och skola.

Men Theresa May har ändå försökt hålla kvar sin väljare och prata om brexit och att det är den som är avgörande över hur landet sedan ska bli säkert.

– Om vi får gjort brexit rätt, kan vi bygga ett Storbritannien som är mer förberett och mer säkert.