Coronautbrott på sjukhusavdelning i Malmö

TT

Publicerad 2020-06-24

Tolv anställda på neurologiavdelningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö har konstaterats smittade med covid-19. Arkivbild.

Neurologiavdelningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö har drabbats av ett utbrott av coronaviruset. Tolv anställda vid avdelningen har konstaterats smittade med covid-19 den senaste veckan, rapporterar Sydsvenskan.

– Enstaka fall är något vi räknar med, bland personal eller patienter. Men det här är ett utbrott, säger Niklas Mårtensson, tillförordnad verksamhetschef för neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik vid sjukhuset.

På grund av semestertider slogs neurologiavdelningen nyligen ihop med kardiologavdelningen på sjukhuset och det var då smittan upptäcktes.

– Sådant sker säkert dagligen på alla sjukhus i Sverige. Då har vi rutiner vi följer. Man kommer aldrig ifrån att både medarbetare och patienter kan komma in med smitta. Man kan få smittan var som helst, säger Pia Malmkvist, verksamhetschef på kardiologen.

Ingen patient på neurologen har smittats, men en patient på kardiologen har efter sammanslagningen konstaterats smittad med covid-19. Patienten isolerades och har nu tillfrisknat och skrivits ut, enligt verksamhetschefen.

Följ ämnen i artikeln