Carina, 50, tros ha blivit påkörd efter festen – är svårt skadad

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den 2 februari hittades Carina, 50, misstänkt påkörd på vägen hem från en fest i Västberga i Stockholm.

Nu ligger hon på sjukhus, men gärningsmannen går fri.

I kvällens ”Efterlyst” söker polisen vittnen till händelsen.

Festen hade pågått in på småtimmarna och Carina, 50, bestämde sig för att åka hem. Hon lämnade sitt sällskap och satte sig i en taxi.

En stund senare hittades hon svårt skadad och medvetslös på en bilväg bara 70 meter från festen, till synes påkörd. Klockan var då efter tre på morgonen.

Ingen vet hur Carina hamnade där.

Ett antal lediga poliser som också varit på festen, bland annat Carinas väninna Lotta, spärrade rådigt av platsen och ringde ledningscentralen.

– Det kom mycket skuldkänslor. Varför gick vi inte ut tidigare? Varför hade jag inte koll på att hon hade lämnat? Varför bjöd jag in henne till festen? Sådana saker kommer ju, säger Lotta till Efterlyst.

– Sen kommer man till insikt är att den enda som ska ha skuldkänslor för det här är den person som körde på henne. Och som dessutom valde att åka därifrån och bara lämnade henne åt sitt öde.

Carina vårdas fortfarande på sjukhus och är svårt skadad. Hon har ännu inte kunnat höras kring händelsen.

– Det klart man undrar vilka men det kommer att ge. Och självklart så tänker jag på framtiden, hur det ska bli för henne framöver, säger Lotta.

Nu söker polisen vittnen som varit i området vid händelsen, en taxichaufför som ska ha kört förbi Carina på vägen samt en person som ska befunnit sig i närheten av Elektravägen 39, där hon hittades.

Händelsen utreds som grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grov smitning från trafikolycksplats.

Publicerad:

LÄS VIDARE