Sju års fängelse för grova barnvåldtäkter

TT

Publicerad 2020-06-16

En man i 35-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till sju år fängelse för bland annat flera fall av grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande vid tre tillfällen. Arkivbild.

En man i 35-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till sju år fängelse för bland annat flera fall av grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Han ska dessutom betala 290 000 kronor i skadestånd till sitt offer.

Mannen har under flera år utsatt en flicka under tio år för en rad sexuella övergrepp. Tingsrätten konstaterar att de funnit det styrkt att mannen gjort sig skyldig till "våldtäkt mot barn vid ett flertal tillfällen". Rätten skriver att flickan "har framstått som mycket trovärdig och hennes berättelse framstår som tillförlitlig."

Mannen döms också för flera fall av sexuellt ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

Det fanns även ett åtal för sexuellt ofredande av en annan underårig flicka. Men i det fallet ogillade rätten åtalet. Mannen har hela tiden nekat till brott.