Nora Quoirin, 15, hittad död i malaysisk djungel

Nora anmäldes saknad den 4 augusti

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Nora Quoirin, 15, från London försvann på semestern i Malaysia.

Nu har hennes kropp hittats i djungeln.

– Familjen har bekräftat att det är Nora Anne, säger polischefen Mohamad Mat Yusop, enligt AP.

Nora Quoirin, som har ett intellektuellt funktionshinder, anmäldes saknad den 4 augusti när hon och hennes familj var på semester i regnskogen i Dusun utanför Seremban, strax söder om huvudstaden Kuala Lumpur.

Pappan skulle titta till flickan på hotellet när han upptäckte att hon var borta och att fönstret i hennes rum stod öppet.

1 av 2 | Foto: Lai Seng Sin / TT
15-åriga Nora Quoirin från Irland försvann från sitt hotellrum. Nu har hon hittats död.

Identifierad på sjukhuset

Malaysisk polis meddelade på tisdagen att en avklädd kropp hittats i djungeln drygt två kilometer från Dusun vid ett vattendrag i en ravin.

Senare på tisdagen bekräftade polisen att det är Nora Quoirins kvarlevor som påträffats. Familjen hade då besökt sjukhuset dit kroppen flugits och identifierat henne.

– Familjen har bekräftat att det är Nora Anne, säger Mohamad Mat Yusop, polischef i delstaten Negeri Sembilan, till journalisterna som samlats vid sjukhusets bårhus, skriver AP.

”Inte självständig”

Familjen har hela tiden trott att hon blivit bortförd mot sin vilja. Enligt föräldrarna Meabh and Sebastien Quoirin – ett franskt-irländskt par som bor i London – är hon ”inte självständig och skulle aldrig gå någonstans ensam”, rapporterar BBC.

I måndags utannonserades en belöning på motsvarande 115 000 kronor för information som leder till att Nora Quoirin återfinns välbehållen. Pengarna donerades av en anonym affärsverksamhet i Belfast.

350 personer i sökinsats

Mer än motsvarande 1,5 miljoner kronor har dessutom samlats in till sökinsatsen från olika givare.

Runt 350 personer har deltagit i sökandet, och de irländska och franska ambassaderna i landet har bistått familjen.

Publicerad:

LÄS VIDARE