Mopedbil och bil i olycka – flera skadade

Uppdaterad 2022-02-07 | Publicerad 2022-02-06

Polis och räddningstjänst på plats.

En personbil och en mopedbil har krockat i Åstorp utanför Ängelholm.

Två tonårsflickor är allvarligt skadade och en vuxen kvinna har skadats lindrigt.

– Det ska ha varit en rejäl kollision, säger William Kokkonen på SOS Alarm.

En personbil och en mopedbil är inblandade i en trafikolycka i Åstorp utanför Ängelholm.

– Det har varit en rejäl kollision och räddningstjänsten och man förbereder för att behöva klippa upp ena bilen, säger William Kokkonen på SOS Alarm.

Polis, räddningstjänst och ambulans fick in larmet strax efter klockan 17.00 på söndagen.

– Vi har skickat tio enheter från räddningstjänsten och det är även många enheter från ambulansen på plats vid olyckan, säger William Kokkonen.

Flera skadade

Två tonårsflickor som färdades i mopedbilar har skadats allvarligt och en kvinna i 25-årsåldern har skadats lindrigt i samband med olyckan.

– Det visade sig att tre personer var inblandande. Två färdades i den ena bilen och en person i den andra. Alla har förts till sjukhus med ambulans, säger Joel Johansson, inre befäl på räddningstjänsten.

Det är ännu oklart hur bilarna kolliderat och vad som föranlett olyckan.

– Vi fick tydligt höra att vi skulle förbereda oss för att eventuellt klippa upp ena bilen, men jag tror inte att det i slutändan fanns behov för det, säger Joel Johnsson.

Flera polispatruller har larmats till platsen och vägen har stängts av under räddningsinsatsen och i väntan på bärgning.

– Vi har precis kommit till platsen. Vi vet att det är en olycka mellan en bil och en mopedbil, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Följ ämnen i artikeln