Här tystnade Sverige efter attacken

Uppdaterad 2017-04-11 | Publicerad 2017-04-10

Människor på Sergels torg under den tysta minuten i Stockholm.

Klockan 12.00 på måndagen stannade Sverige upp i en tyst minut för offren i terrorattacken i Stockholm.

Terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm i fredags har skakat om Sverige. På måndagsförmiddagen klockan 12.00 stannade landet upp i en tyst minut.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia vid Stadshuset vid minnesstunden på måndagen.

Kungafamiljen samlades för en tyst minut vid Stadshuset i Stockholm. Kungen, drottningen, kronprinsessparet Victoria och Daniel liksom prins Carl Philip och prinsessan Sofia var på plats.

– Jag känner en enorm sorg och tomhet, sade Victoria till Aftonbladet när hon besökte attentatsplatsen på lördagsmorgonen.

Tyst minut i Sälen.

I skidorten Sälen stannade allt upp för en minut när offren från Stockholm hedrades med en tyst minut.

”Kl 12:00 höll alla en tyst minut i #Sälen för att hedra offren”, skriver Andreas Johansson på Twitter.

Spårvagnar stod stilla när Västtrafik uppmärksammande den tysta minuten på Drottningtorget i centrala Göteborg.

Bussar och spårvagnar i Göteborg stannades vid närmaste trafiksäkra plats vid klockan 12.00, för att hedra offren i terrordådet.

Politiker och stadens tjänstemän samlades utanför stadens rådhus under den tysta minuten, och övriga kommunala verksamheter lade ned arbetet mellan 12.00 och 12.01, skriver Göteborgs-Posten.

Tyst minut på Centralstationen i Stockholm för att hedra de drabbade i terrorattacken på Drottninggatan.

På Centralstationen i Stockholm stannade all verksamhet upp vid klockan 12. Många samlades nedanför klockan vid skylten med tågavgångar.

Busschaufförer i Östergötland hedrade offren med en tyst minut.

I Östergötland hedrade busschaufförer de drabbade i Stockholm med en tyst minut. De chaufförer som hade möjlighet stannade också sina fordon.

”Vila i frid ni oskyldigt mördade. Frid vare med er anhöriga. Och innerligt tack till all räddningspersonal, polis och övriga som hjälpte till när det värsta som kunde hända hände. Ni var våra skyddsänglar den dagen. Ändå går livet vidare. Märkligt”, skriver en av chaufförerna på Instagram.

Blommor vid Åhléns på Drottninggatan i Stockholm i samband med den tysta minuten för att hedra offren.

Och vid attentatsplatsen – Åhlens City på Drottninggatan vid Sergels torg i Stockholm – samlades många för att hedra offren, lämna blommor och skicka sina tankar under den tysta minuten.