Alla fick badringar på Franks 70-årsfest

Snilleblixten – alla höll coronaavstånd

Publicerad:
Badringar fick gästerna att hålla avstånd.
Foto: Privat
Badringar fick gästerna att hålla avstånd.

NYHETER

En global pandemi såg ut att grusa festplanerna. Då fick Frank Stenholm en idé som gjorde 70-årsfesten möjlig.

– Varje gäst fick en badring och en coronaöl när de kom, säger han.

Redan i slutet av förra året började Frank Stenholm, från Tjörn, planera sin 70-årsdag. Omkring 75 gäster skulle bjudas in, men coronaviruset satte stopp för planerna, rapporterar Lokaltidningen Stenungsund.

– Vi blåste av allt. Vi vågade inte göra något. Men under våren så gick jag och funderade, jag ville göra någonting. Jag fyllde 70 på just den lördagen och om jag hade flyttat det så skulle det inte vara samma sak, säger Frank Stenholm till Aftonbladet.

Färre bjöds in

Gästlistan bantades ner till 40 personer. Mestadels par i området och vänner och bekanta som Frank och hans sambo ”ändå träffar emellanåt”.

Först funderade de på någon form av teleskoppinnar, men sedan föll valet på den mycket användbara badringen.

Festen kunde genomföras som planerat den 29 augusti.

– Vi hittade ringar som var tillräckligt stora för att passa vuxna. Alla blev så förvånade när de kom. Vi satte ribban för hela kvällen direkt. Om man har en badring på sig så tänker man noga på avståndet hela tiden. Vi minglade i en och en halv timme och ingen tog av sig sin badring under hela tiden, säger Frank Stenholm.

Foto: Privat
Alla nöjda och glada!

Höll avstånd under middagen

Sedan väntade en middag. Även den hade planerats väl.

– Vi hade dukat så att alla satt med sina respektive och med avstånd till nästa bord. Det blev en hellyckad kväll med många goda skratt, säger Frank Stenholm.

Och ingen blev sjuk?

– Nej. Vi har varit i kontakt med samtliga gäster under den här veckan och ingen har haft några känningar.

Att festen trots allt gick att genomföra blev lite av en utandning. Frank Stenholm kunde firas och smittorisken minskade.

– I den här situationen så har många med mig, i min ålderskategori, varit väldigt försiktiga. Just av den anledningen uppskattade nog väldigt många att det blev en liten fest. Men alla var väldigt noga med att tänka på avståndet, säger Frank Stenholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE