Man hittad död i jakttorn – attackerats av vildsvin

Publicerad 2022-08-17

En man i 60-årsåldern hittades död i ett jakttorn i Eksjö kommun i morse.

Först utreddes brott och polisen grep två personer.

Polisens teori är nu att mannen attackerats av ett vildsvin och dött av skadorna.

Polisen larmades till skogspartiet klockan 08.45 på onsdagen.

– Jag kan bekräfta att vi är på plats och arbetar. Men det är ingen pågående brottslighet, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

En jägare hade hittats död i ett jakttorn. Enligt polisen är det en dansk man i 60-årsåldern.

Enligt polisen fanns det inledningsvis en del oklara omständigheter kring dödsfallet. En utredning om misstänkt grovt brott inleddes för att utreda händelsen närmare.

Två personer greps också i ärendet men släpptes kort efter att kriminaltekniker genomfört en undersökning där man kom fram till att ett brott inte begåtts.

– Det var ett ärende med många oklara omständigheter. Nu kommer en rättsmedicinsk undersökning att göras eftersom dödsfallet är oklart. Men det finns ingen brottsrubricering, säger Silfver.

Teorin: Vildsvin attackerade jägaren

Polisens tekniker har varit på plats och därefter konsulterat med en rättsläkare. De har tillsammans kunnat konstatera att det mest troligt rör sig om en olyckshändelse där jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i jakttornet.

Polisen utreder nu om jägaren avlossat sitt vapen och skadeskjutit det troliga vildsvinet. Eftersöksjägare ska kontrollera om det finns skadat vilt i området.

Den dödes anhöriga är underrättade.