Här blir det olagligt att inte gå ut med hunden

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

I Australien blir det nu olagligt att inte gå ut med sin hund varje dag. Följer man inte den nya lagen kan man få dryga böter på 4 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar ungefär 26 000 svenska kronor.

Nya tuffa regler införs för hundägare i Australien som inte tar ut sin hund på minst en promenad varje dag. Den nya lagen träder i kraft i mars 2020.

Tvingar man sin hund att vara inomhus hela dagen kan man få böter på 4 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar ungefär 26 000 svenska kronor, skriver The Daily Mail.

1 av 2 | Foto: Carmen Jaspersen / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Lagstiftningen erkänner att djur är varelser som har förmåga att ta in sin omgivning och uppleva känslor så som smärta, lidande och glädje.

Undantag om hunden är sjuk

Undantag för lagen är om hundarna har möjlighet att springa fritt i trädgården eller om hunden är tvungen att vara inomhus på grund av sjukdom eller liknande.

Som djurägare kan man även få böter på samma summa om man inte ger sina djur tillräckligt med mat, vatten eller ordentligt tak över huvudet. Hundägare som är involverade i hundhetsning, en vadhållningssport där två hundar förmås att strida mot varandra, kan få böter på upp till 48 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar över 300 000 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN