Polisen varnar: Håll ögonen öppna efter bomber

Av: Omni-Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Räddningstjänst i Lund på lördagen
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Räddningstjänst i Lund på lördagen

Efter senaste årets ökning av sprängdåd uppmanar Malmöpolisen nu allmänheten till ökad vaksamhet – särskilt under sena kvällar och nätter, rapporterar P4 Malmöhus.

– Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, som en väska eller ett paket – en bomb kan se ut hur som helst – så är det viktigt att man kontaktar polisen, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö, till SR.

Han påpekar att risken att drabbas är liten men manar ändå till ökad uppmärksamhet.

Det var klockan 02.41 natten till lördag som en kraftig sprängladdning detonerade vid en livsmedelsbutik i Lund. En ung förbipasserande kvinna fick allvarliga ansiktsskador. Vittnen till händelsen har återgett hur kvinnan kort efter explosionen skriker, faller ned på knä och sedan kollapsar på gatan.

Antalet sprängdåd i Sverige har enligt polisen ökat kraftigt. Under första halvåret i år skedde 120 sprängningar i landet, vilket kan jämföras med 83 under 2018. En stor del av dåden inträffade i Skåne.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nationella bombskyddet undersöker en marklägenhet på Högaholm i Malmö natten till onsdag 4 september i år efter en explosion.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Läs också

Publicerad:

LÄS VIDARE