Trafikstörningar när flygbomb ska desarmeras

TT-Reuters

Uppdaterad 2019-07-06 | Publicerad 2019-07-05

Det kan bli förseningar i trafiken på Frankfurts flygplats på söndag när en odetonerad flygbomb från andra världskriget som hittats i staden ska desarmeras. Arkivbild.

Omkring 16 500 personer som bor inom en kilometers radie ska evakueras på söndag – och passagerare på Frankfurts flygplats och i stadens kollektivtrafik bör förbereda sig på förseningar. Orsaken är att en 500 kilo tung odetonerad flygbomb från andra världskriget som hittats i östra Frankfurt ska desarmeras.

Enligt Fraport – som driver flygplatsen med cirka 68 miljoner passagerare per år – bör berörda passagerare konsultera sina flygbolags trafikinformation på söndag. Flygplatsen ligger visserligen 14 kilometer från bomben men Fraport uppger att in- och utflygningsrutterna påverkas. Dessutom kan vädret påverka hur lång tid störningarna pågår eftersom det har inverkan på möjligheten att lägga om rutterna.

Bomben upptäcktes på en byggarbetsplats vilket inte är någon helt ovanlig händelse i Tyskland som utsattes för intensiva allierade flygattacker under kriget.