Bil har kört in i folkmassa i Berlin

Publicerad 2020-07-26

Sju personer har skadats efter att en bil kört in i en folkmassa i centrala Berlin.

Föraren har gripits och polisen är på plats med bombhundar.

Just nu pågår ett stort räddnings- och säkerhetspådrag i centrala Berlin efter att en bil kört in i en folkmassa, skriver flera tyska medier.

Sju personer ska vara skadade i samband med händelsen som ägde rum på Hardenbergplatz, nära tunnelbanestationen Bahnhof Zoo klockan 7.20 på söndagsmorgonen, enligt tidningen Bild.

Tre av dem uppges vara allvarligt skadade. En person som blev påkörd fastnade under bilen och har tagits loss av räddningspersonal. En person har fått hjärt- och lungräddning. Flera personer vårdas också för chock efter att ha blivit vittnen till den dramatiska händelsen.

Körde en svart suv

Föraren har övermannats och gripits av polisen. Enligt tyska Focus ska även föraren skadats och förts till sjukhus.

Ett område kring platsen har spärrats av och bevakas nu av tungt beväpnad polis. De har också har kallat in bombhundar. 60 personer och en helikopter från den lokala räddningstjänsten i Berlin deltar i räddningsinsatsen, skriver de på Twitter.

Enligt tyska medier ska föraren ha kört upp på trottoaren och in i folkmassan med en svart Mercedes suv. Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara och utreds just nu.

Berlinpolisen skriver på Twitter att det just nu inte finns något som tyder på religiösa eller politiska motiv bakom händelsen.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln