Arlövsbo begärd häktad för mordet på Kjell och Grazyna

Av: Susanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:

En man i 70-årsåldern har begärts häktad för mordet på Kjell och Grazyna.

Mannen är hemmahörande i Arlöv.

Häktningsförhandling hålls i Malmö tingsrätt under fredagen.

En man i 70-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Grazyna,79, och hennes make Kjell, 74. De hittades döda i sin lägenhet i Arlöv den 6 oktober.

Mannen, som är en granne från närområdet i Arlöv, anhölls i sin frånvaro redan under måndagen. Han greps ett dygn senare och anhölls kort därefter. Åklagare Lars Morand menar att det är ett gediget polisarbete som lett fram till gripandet.

– I övrigt vill jag inte lämna några kommentarer om detaljer i utredningen, säger han.

Den misstänkte mannen är inte dömd för något våldsbrott tidigare. Han förekommer endast i brottsregistret för mindre förseelser. Bland annat för ett trafikbrott som han dömdes för. Mannen har även ett betalningsföreläggande hos Kronofogden.

Hemtjänsten hittade paret

Det var hemtjänsten som hittade det mördade paret i deras lägenhet på eftermiddagen den 6 oktober. Tack vare att paret hade regelbundna besök av hemtjänsten kunde polisen ringa in tiden för dubbelmordet.

Hemtjänstpersonal har vittnat om att allt var som vanligt hos mannen och kvinnan vid 10.40 på förmiddagen. Men när personal återkom klockan 14.50 hittade de paret och slog larm.

Tidpunkten är en gåta

Just tidpunkten för dådet förbryllar polisen. Den indikerar att gärningsmannen inte tyckts ha varit rädd för att bli upptäckt.

”Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är ganska stor”, har polisen skrivit i ett tidigare pressmeddelande.

Häktningsförhandlingar mot den anhållne mannen hålls 15.30 i Malmö tingsrätt. I anslutning till förhandlingen kommer åklagare Lars Morand göra ett uttalande.

Aftonbladet har sökt mannens advokat för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE