Oväntade vänskapen under karantänen

Koalan Elsa och vombaten Hope är bästa vänner

Publicerad 2020-06-07

När djurparken tvingades stänga till följd av pandemin blev Elsa och Hope bästa vänner. Nu, när parken öppnar igen, är koalan och vombaten oskiljaktiga.

En oväntad vänskap har formats innanför grindarna på djurparken Australian Reptile Park i den australiska delstaten New South Wales.

Koalan Elsa och vombaten Hope är numera bästa vänner.

– Hope är en liten solstråle och vi bara visste att de två skulle tycka om varandra, säger Hayley Shute, intendent vid parken, till The Newcastle Herald.

Hope och Elsa är bästa vänner.

Parken öppnar – vänskapen består

Djurparken tvingades stänga till följd av coronapandemin och det var då som vänskapen tog fart. Nu lättar Australien på restriktionerna och parken har öppnat till viss del – om än inte helt. Men de nyfunna vännernas relation ser inte ut att påverkas av det.

– Elsa och Hope är väldigt bra ambassadörer för det australiska djurlivet och vårt djurliv behöver all hjälp det kan få. Australien är det land med värst utrotning av däggdjur på vår planet, säger Hayley Shute till tidningen.

En stor del av landets koalor dog till följd av skogsbränderna som härjade i januari. Arten riskerar att vara utdöd vid år 2050.

PODD Experten om förändringar i svenska coronastrategin

Om vad som skulle kunna förändras, med professorn Tove Fall.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS