Frisör skjuten på jobbet: ”Han var helt oskyldig”

Uppdaterad 2020-09-12 | Publicerad 2020-09-11

Frisören sköts i benet när han försökte kasta sig i säkerhet i salongen.

Måltavlan var enligt Borås tidning en kund med kopplingar till kriminella gäng.

– Han var helt oskyldig. Han hade ingenting med saken att göra utan hamnade mitt i en gängkonflikt. Kunden sa förlåt flera gånger när skjutningen var över, säger en anhörig till tidningen.

Fyra personer greps efter skottlossningen i ett parkeringsgarage inte långt från salongen. Alla är i 20–30-årsåldern och misstänks för försök till mord, uppger polisen.

Den skadade mannen är i 25-årsåldern och träffades i benet. Han är frisör och sköts i salongen där han arbetade, uppger Borås tidning.

En anhörig säger till tidningen att måltavlan för skottlossningen var en kund med kopplingar till kriminella gäng.

Maskerad man började skjuta

Kunden anlände vid 16-tiden och strax efter kom en maskerad man in på salongen och började skjuta.

– Fem skott avlossades, jag kunde själv räkna hålen i väggen när jag kom dit. Han som var måltavlan kom undan och gömde sig i köket. När magasinet tog slut så sprang skytten därifrån, säger den anhörige till Borås tidning.

Polis på plats efter händelsen.

Frisören träffades av ett skott när han försökte kasta sig i skydd. Han vårdas nu på sjukhus men kommer enligt familjemedlemmen att bli helt återställd fysiskt eftersom kulan ”gick rakt igenom”.

”Vred sig i smärta”

Den anhörige kontaktades av personal i salongen och sprang omedelbart dit.

– När jag kom fram såg jag en fem-sex polisbilar utanför. Och i en blodpöl på golvet låg han och vred sig i smärta. Tre poliser satt hukade över honom och försökte stoppa blödningen. Det var en oerhörd chock, säger den anhörige till Borås tidning.

Familjen är bestört över händelsen och betonar att frisören blev ännu ett oskyldigt offer i en gänguppgörelse.

– Det är hemskt. Vi har försökt få honom att säga nej till att klippa personen, men det har varit svårt. Kunden sa förlåt flera gånger när skjutningen var över, han visste att han var måltavlan, säger den anhörige till BT.


15 miljoner i jackpott - missa inte expertens analys av
Stryktipset

Följ ämnen i artikeln