Försvunna planet MH370

Sökandet efter försvunna planet MH370 avslutas

Av: 

Isabelle Nordström

NYHETER

Kanske kommer MH370 aldrig att hittas.

Nu avslutar man sökandet efter det försvunna planet, rapporterar internationella medier.

Planet försvann 8 mars 2014.

Malaysian Airlines-flighten MH370 försvann i mars 2014 under en flygning mellan Kuala Lumpur i Malaysia och Peking i Kina. Totalt befann sig 239 personer ombord varav 12 kabinpersonal.

Ett intensivt sökande har pågått sedan planet försvann. Men planet har inte hittats, trots att det är det mest omfattande och dyraste sökinsatsen någonsin. Sökområdet har varit 120 000 kvadratkilometer stort.

Nu ger man upp, skriver The Guardian. Passagerarnas anhöriga har informerats om att man nu avslutat sökandet i södra Indiska Oceanen, skriver Sky News.

”Trots alla ansträngningar med hjälp av den bästa tekniken och experter har sökandet tyvärr inte kunnat lokalisera planet”, står det i meddelandet som skickades ut under tisdagen.

Anhöriga besvikna

Meddelandet har signerats av transportministrarna i Kina, Malaysia och Australien. Anhöriga är mycket besvikna och upprörda efter beskedet, skriver Sky News.

Sökområdet fastställdes efter att man utgick från att planet störtade i havet. Men Paul Kennedy, som ledde sökandet, kunde i somras inte utesluta att man letat på fel ställe.

Om flygplanet kontrollerats hela vägen till slutet skulle det kunna innebära att planet gick ned i vattnet utanför sökområdet.

– Om det var bemannat kunde det glida en lång väg. Det skulle kunna glida bortom vårt sökområde så jag tror att den logiska slutsatsen är att det kanske är det andra scenariot, sa Kennedy i somras, enligt Reuters.

I juli 2015 hittade man delar av planets vinge på ön Reunion.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

MH370-sökarna: Vi kan ha letat på fel plats
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Försvunna planet MH370

MH370

Malaysia

Flygolyckor