Dödsolyckan i Sunne: Var på väg till jobbet

Uppdaterad 2021-09-15 | Publicerad 2021-09-13

SUNNE. De två unga kvinnorna som dog i olyckan på E45 jobbade tillsammans i hemtjänsten.

De var på väg till jobbet när deras bil av okänd anledning krockade med en mötande bil.

– De är saknade av arbetsgivaren och alla medarbetare, säger Jeanette Tillman, verksamhetschef på hemtjänsten.

Lite över ett dygn har gått sedan den tragiska dödsolyckan på E45 mellan Torsby och Sunne där tre personer, en man och två unga kvinnor, dog efter en våldsam kollision.

I dag vajar flaggorna på halv stång utanför kommunhuset i Sunne. De två kvinnorna, som var i 20- och 25-årsåldern, jobbade inom kommunens hemtjänst.

En kollega som också jobbade på söndagen berättar för NWT att hon pratade med de två i telefon strax efter klockan sju. Drygt 20 minuter senare inträffade olyckan.

”Alla är berörda”

Jeanette Tillman, verksamhetschef för hemtjänsten, bekräftar att de två kvinnorna var på väg till jobbet på söndagsmorgonen.

– Det stämmer, säger hon.

Hon säger att kvinnornas kollegor nu får stöd för att hantera sorgen över att två uppskattade medarbetare plötsligt är borta. Hon själv är också märkbart tagen av det som hänt och säger att kvinnorna är saknade av sin arbetsplats.

– Jag tror att alla, hela samhället är berörda av den här olyckan, speciellt att de är så unga, säger hon.

På minnesplatsen vid sidan av vägen växer samlingen av ljus, blommor och avsked. En av dem som tagit sig hit dagen efter olyckan är den 25-åriga kvinnans lärare och tre skolkamrater på folkhögskolan hon studerade på.

”Hela världen hade vetat vem hon var”

De fyller i varandras meningar och hjälper varandra att berätta om vem hon var. En person som var otroligt glad, med mycket humor och som stack ut bland andra.

– Hon pratade om att bli lastbilschaufför, säger en av dem.

En annan fortsätter:

– Hon skulle vara perfekt som lastbilschaffis, och hela världen hade vetat vem hon var på vägarna om hon blivit det.

Caroline Mattson, var den 25-åriga kvinnans lärare.

– Hon var en av de finaste människorna.

Hon säger att den här typen av minnesplatser, intill en väg, inte är något nytt för henne.

– Det är andra gången jag sitter vid en sån här minnesplats.

25-åriga kvinnans lärare Caroline och vännerna Tobias, Mikael och Rebecka sörjer vid olycksplatsen där tre personer omkommer när två personbilar kolliderade på E45 mellan Sunne och Torsby i Värmland.

Polisen: Väldigt höga hastigheter

Vad som orsakade den fruktansvärda kollisionen mellan de två bilarna är ännu inte klarlagt. Polisen har gjort en teknisk undersökning av olycksplatsen och bilarna, men har inte sagt om man kommit fram till några slutsatser av det.

På måndagen gick polisen ut med att man inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

– Det man kan se på bilderna är att det är väldigt kraftigt krockvåld. Det är troligen väldigt höga hastigheter involverat där, sen kan vägbanan ha varit bidragande, säger David Askeröd.

Nu fortsätter utredningen av olyckan.

– Vi kommer att undersöka fordonet för att se om vi kan hitta någonting där som han ha varit bidragande. Vi kommer även att höra eventuella vittnen som kan ha sett någonting, säger David Askeröd.

På platsen för olyckan växer samlingen av ljus och blommor.

Följ ämnen i artikeln