Strandhäll har haft fler skulder hos Kronofogden

Publicerad 2021-12-01

Nya klimat- och miljöministern Annika Strandhäll (S) har haft nio skulder hos Kronofogden sedan 2018.

Det rapporterar TV4 Nyheterna.

Uppgifterna kommer efter Aftonbladets avslöjande.

Aftonbladet kunde på tisdagskvällen avslöja att det fanns två betalningsförelägganden mot den nya klimat- och miljöministern Annika Strandhäll (S), enligt Kronofogden.

Det första inkom till Kronofogden i somras från ett företag som bland annat utför poolfyllning. Betalningskravet var på 1 521 kronor, och där återstod på tisdagseftermiddagen 871 kronor som Strandhäll inte betalat.

Det andra handlade om en räkning som Telenor menade att ministern inte har betalat.

På tisdagskvällen sa hon i TV4 att hon inte kände till skulderna.

– Det är ingen våldsamt stor historia. Uppenbarligen har jag haft ett uppsagt bredband där det ligger en räkning som jag inte har sett eller haft koll på. Jag reglerade det så fort det uppdagades i eftermiddags, sa Annika Strandhäll till TV4.

– Jag har ordning på min privatekonomi och har aldrig haft någon betalningsanmärkning, sa hon också.

Hade hon känt till skulderna hade hon reglerat dem innan hon tillträdde som minister, uppgav hon också:

– Jag har som sagt ordning och reda i min privatekonomi, det kan vem som helst gå in och se. Man kan också gå tillbaka i tiden och se att jag har haft god ekonomi.

Har haft nio skulder sedan 2018

Men på onsdagsmorgonen rapporterar TV4 Nyheterna att Annika Strandhäll haft totalt nio skulder hos Kronofogden sedan 2018.

De tidigare sju skulderna ska vara reglerade. Det ska vara olika inkassobolag som skickat skulderna vidare till Kronofogden.

Enligt kanalens uppgifter ska Annika Strandhäll också haft betalningsförelägganden redan 2013. Då handlade det om två skulder på omkring 16 000 kronor som hon inte hade betalat, enligt uppgifterna.

Annika Strandhäll tillträdde som ny klimat- och miljöminister på onsdagen.

HÄR ÄR HELA DEN NYA REGERINGEN 2021