Fortsatt sök efter Wilma i Uddevalla efter nytt tips

Publicerad 2020-05-30

Medan rättegången mot 17-åriga Wilma Anderssons misstänkta mördare pågår söker frivilliga fortfarande efter hennes saknade kropp.

Nya tips har riktat in sökandet kring området Gustafsberg i Uddevalla.

– Är det något så kommer vi förmodligen veta det i slutet på dagen, säger FIKK:s verksamhetschef Daniel Brodin.

Under tisdagen inleddes rättegången mot 17-åriga Wilma Anderssons 23-årige ex-pojkvän som är åtalad för mord och brott mot griftefriden.

Ex-pojkvännen nekar till brott och har under de första rättegångsdagarna inte kunnat förklara varför Wilmas blod och en kroppsdel återfunnits i hans lägenhet, samt att en likhund markerat i sovrummet.

Medan rättegången mot 17-åriga Wilma Anderssons misstänkta mördare pågår söker frivilliga fortfarande efter hennes saknade kropp.

Nya sök

Samtidigt som rättegången pågår sökte under lördagen ett 40-tal personer inklusive flera hundpatruller knutna till frivilligorganisationen FIKK i området Gustafsberg i Uddevalla.

Verksamhetschefen Daniel Brodin menar att området blivit intressant sedan förundersökningen blev offentlig.

– Om den misstänkte förövaren har förflyttat kroppen i en av de undersökta bilarna så borde körsträckan inte ha varit längre än 5–7 minuter eftersom hundarna inte markerade i bilen, vilket kan betyda att antingen har kroppen inte legat där särskilt länge eller inte alls, förklarar Daniel Brodin.

Wilma Andersson.

Sett bil vid olämplig tid

Vidare berättar han att man även fått in tips om att en bil setts i det aktuella området i samband med Wilmas försvinnande.

– Det är en person som sett en mörk bil här vid en olämplig tid, säger Daniel Brodin.

Han förklarar att sökandet kommer att pågå till 18-tiden på lördagskvällen.

– Är det något så kommer vi förmodligen veta det i slutet på dagen.

FIKK:s verksamhetschef Daniel Brodin.

Följ ämnen i artikeln