Palermo blir av med tillståndet

Publicerad 2020-02-28

Palermo blev under fredagen av med sitt serveringstillstånd.

Turerna kring restaurang Palermo har varit många. Efter att först ha blivit av med serveringstillståndet under 2019 fick man senare tillbaka det efter ett beslut i förvaltningsrätten.

Uppsala kommun valde att överklaga beslut att bara ge Palermo en varning, till kammarrätten, som nu väljer att gå på kommunens linje.

Den som har tänkt sig ett besök på Palermo, för en öl eller två, får nu tänka om. När restaurangen öppnar på fredagen så är det utan serveringstillstånd.

– Det jag vet är att kammarrätten har tagit ställning i frågan, och att man går på vår linje, det vill säga att tillståndet ska återkallas, säger Tobias Johansson på Uppsala kommuns tillståndsenhet.

Nu möts öltörstiga besökare av ett dystert meddelande.

Fick tillbaka tillståndet – men varnades

Så sent som förra sommaren beslutade Uppsala kommun att Palermo skulle bli av med sitt serveringstillstånd. Bakgrunden till beslutet var att Skatteverket, i sin granskning, hävdade att Palermos krögare ska ha stoppat 4,5 miljoner kronor i egen ficka utan att redovisa intäkterna.

Förvaltningsrätten valde dock att att bara ge Palermo en varning, vilket innebar att den populära krogen kunde fortsätta sin verksamhet. Uppsala kommun valde dock att överklaga beslutet till kammarrätten som nu också ger kommunen rätt.

– Vi har precis fått tillbaka kammarrättens yttrande, så jag har egentligen inte så mycket mer att säga än att Palermos tillstånd att servera alkohol återkallats.

Kan restaurangen överklaga beslutet?

– Det är i så fall till högsta förvaltningsdomstolen.

Aftonbladet söker ägarna av Palermo.

Följ ämnen i artikeln