Kvinna i 30-årsåldern hittades i sopbil

Av: Anna Sjögren, Jakob Andersson, Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:

En kvinna i 30-årsåldern har hittats bland soporna inuti en sopbil i Örebro.

Upptäckten gjordes under måndagsmorgonen när renhållningsarbetare tömde en container vid en sporthall.

– Vi undersöker vad som hänt, säger Ulf Kraft på Suez Recycling.

Backahallen i Örebro
Foto: Google maps
Backahallen i Örebro

Strax innan nio larmade renhållningsarbetare om att en person hittats i en sopbil. Renhållningsarbetare hade just tömt en sopcontainer vid Backahallen i Örebro när man hörde ljud inifrån sopbilen.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Räddningstjänsten lyckades få ut personen ur sopbilen och sedan föra denne till sjukhus.

– Personen ska under omständigheterna vara vid gott mod, om man kan uttrycka sig så. Det har ju varit en del bråte som hamnat över personen, säger Linda Forsberg, teamledare på SOS Alarm till Nerikes Allehanda.

Har hänt förut

Enligt P4 Örebro rör det sig om en kvinna i 30-årsåldern. Hur hon har hamnat inuti sopbilen är okänt. Men företaget Suez Recycling, vars sopbil personen hittades i, undersöker saken.

Det är inte vanligt, men det har hänt att man hittat personer i sopbehållare tidigare, säger Ulf Kraft, regionsansvarig på företaget.

– Vi har rutiner för att upptäcka personer i sopcontainers men när man får samtalet är det en chock. Vi är väldigt glada att det inte verkar vara några personskador, säger han.

Fortfarande oklart hur kvinnan hamnade där

När Aftonbladet pratar med Ulf Kraft på eftermiddagen har han inte fått någon ytterligare information om hur kvinnan mår eller hur hon hamnade i sopcontainern.

– Det jag hörde i morse var att det var positivt, det var inga större skador, hon hade klarat sig väl.

Enligt honom är det ett problem att containrar saknar lås, eller att låsens bryts upp.

– Vi ska göra interna utredningar för att se om vi kan göra någonting för att säkerställa ännu mer att det här inte inträffar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN