Död person hittad i sökandet efter försvunnen 25-åring

Publicerad 2022-10-18

Polisen har hittat en död person i sökandet efter den försvunna kvinnan från Timrå.

Fyndet gjordes inom sökområdet i Kramfors. Identiteten är ännu inte fastställd.

– Mycket talar för att det rör sig om den försvunna kvinnan, säger polisens presstalesperson Peter Wikberg.

Polisen har hittat en död person i samband med sökandet efter den försvunna 25-åriga kvinnan från Timrå. Fyndet gjordes under tisdagseftermiddagen inom sökområdet i Kramfors där polisen letat efter kvinnan.

– Anhöriga är informerade om omständigheterna, säger Peter Wikberg, tf. presstalesperson på polisen Västernorrland.

Hittades i terrängen

Identiteten är ännu inte fastställd.

– Den döda personen anträffades i terrängen av en hundpatrull. Mycket talar för att det rör sig om den försvunna kvinnan. Det pågår en teknisk undersökning och bevissäkring, säger Peter Wikberg.

Kvinnan försvann från Timrå lördagen den 8 oktober. När hennes anhöriga inte fick kontakt med henne slog de larm till polisen som upprättade en anmälan om försvunnen person. Enligt vittne hade kvinnan setts kliva in i en grå pickup vid sin bostad i Timrå. Polisen kunde senare pejla hennes mobiltelefon till Kramfors, drygt åtta mil norr om Timrå. Polisen misstänkte att hon kunde ha blivit kidnappad och inledde en förundersökning.

Fredagen den 14 oktober, nästan en vecka efter försvinnandet, anhölls en man i 40-årsåldern misstänkt för människorov.

Under måndagen begärdes han häktad, misstänkt för människorov och även mord.

– Vi har gjort vissa fynd och de ligger till grund för brottsmisstankarna, sa Josefine Perming Tengqvist, gruppchef på polisens avdelning för grova brott till Aftonbladet, när mannen begärdes häktad.

Man häktad på sannolika skäl

Polisen har haft en stor sökinsats efter kvinnan med hjälp av bland annat kriminaltekniker, dykare, drönare, hundpatruller och helikopter.

Tidigare under tisdagen uppgav polisen att man inte förväntade sig att hitta kvinnan vid liv.

– Det är en bedömning som gjorts utifrån utredningen och fynden som gjorts, plus den tid som har gått, sa Peter Wikberg, till Aftonbladet då.

Mannen i 40-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och människorov. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Mannen nekar till brott. Mannen och kvinnan var bekanta med varandra, enligt polisen.

– Han är fortsatt häktad på samma grunder, säger Peter Wikberg.

Polisen sökte igenom en sjö på söndagen.

Följ ämnen i artikeln