Försvunna Carolas dotter: Inga tvivel på att det är hon

Uppdaterad 2021-03-18 | Publicerad 2021-03-17

Hon försvann veckorna före jul.

Nu har en död kvinna hittats i närheten av platsen där 54-åriga Carola försvann utanför Skellefteå.

– Det känns som om en ny fas börjat nu, säger dottern Malin.

Nästan hela samhället har engagerat sig i fallet med Carola, som anmäldes som försvunnen den 13 december förra året. På onsdagen kom beskedet att en död kvinna hittats vid Fällbacken utanför Skellefteå, i närheten av platsen där Carolas bil hittades då hon försvann.

– Man märker att mamma hade en relation till många i byn, hon kände väldigt mycket folk. Det har kanske berört oss i en liten ort lite mer än det skulle göra i en storstad, säger Malin Hällberg, en av Carolas döttrar.

Carola.

Hittades av privatperson

Fastän det mest intensiva sökarbetet pausats i väntan på att den värsta snön skulle tina bort har Malin varit ute med skotern och letat efter sin mamma regelbundet. Men hon har inte varit ensam. Nästan 14 000 människor har engagerat sig i Carolas försvinnande via sociala medier.

– Vi har sagt att det känts som om vi varit i något slags mellanläge. Sedan kom det här nu, som en chock. Det är helt ofattbart, säger Malin.

Det var en privatperson som hittade kroppen på en plats långt ut i den västerbottniska naturen.

Polisen, som meddelade Malin och hennes familj om upptäckten, har inte kunnat säkerställa identiteten helt och hållet än. När det är gjort ska rättsmedicinalverket utreda dödsorsaken.

– Det finns inga tvivel på att det är hon, vi känner oss säkra på det. Men för min del tror jag att vi vill ha det här bekräftat för att kunna gå vidare, säger Malin.

– Det känns som om en ny fas börjat nu, en ny väntan.

Att Malin Hällberg redan nu ändå vill berätta vad som hänt är för att alla de som engagerat sig kring Malin och hennes familj också ska få ett avslut.

– De har varit ett sånt oerhört stöd, den här medmänskligheten som vi sett. Det är tack vare att folk bryr sig som man orkat framåt när det inte funnits några andra svar, säger hon.

Följ ämnen i artikeln