Snart tillåtet med krogbesök i Frankrike

TT-Reuters

Publicerad 2020-05-28

Frankrikes premiärminister Édouard Philippe meddelar i ett tv-anförande att det från och med tisdag den 2 juni kommer att vara tillåtet att gå på krogen igen i Frankrike.

Frankrike kommer efter en lång period av nedstängning på grund av coronaviruset att tillåta barer, restauranger och badstränder att återöppna från och med tisdag den 2 juni, meddelar landets premiärminister Édouard Philippe.

I områden som betecknas som "gröna" där viruset rör sig långsamt måste dock restaurang- och barborden vara placerade minst en meter i från varandra. I så kallade "orangea" områden, det vill säga Paris med omnejd där smittspridningen är större kommer endast uteserveringar att tillåtas, säger Philippe.

Även museer och monument kommer att öppnas den 2 juni, säger den franske premiärministern, med tillägget att det kommer att vara obligatoriskt att bära munskydd när sådana platser besöks.

Frankrike har drabbats hårt av coronapandemin och närmare 29 000 människor har mist livet till följd av viruset i landet.

PODD Coronakrisen och inrikespolitik

Om det politiska läget, med Aftonbladets Lena Mellin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen