Bröllopsgäster dödade i afghanskt anfall

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Anfallet som träffade ett bröllopsfölje skedde i området Khaksar i distriktet Musa Qala i södra Afghanistan.
Anfallet som träffade ett bröllopsfölje skedde i området Khaksar i distriktet Musa Qala i södra Afghanistan.

Minst 35 civila har dött och flera har skadats i ett anfall från afghanska regeringsstyrkor i södra provinsen Helmand i Afghanistan, enligt företrädare för lokala myndigheter.

– Personerna var på en bröllopsfest nära platsen som attackerades, säger lokalpolitikern Attaullah Afghan.

Målet för söndagens attack var enligt afghanska myndigheter ett talibanläger där man lärde upp självmordsbombare. Ett bröllopsfölje i närheten träffades av angreppet från de afghanska styrkorna. Runt 35 personer dog, enligt lokalpolitikern Attaullah Afghan.

– Vi är medvetna om att civila skadades i anfallet, säger en talesperson för Afghanistans försvarsdepartement som uppger att talibanernas tillhåll och utrustning förstördes i angreppet.

Afghanska myndigheter ska utreda anfallet och rapporterna om de civila dödsoffren och redovisa vad de kommer fram till, enligt departementet.

I en annan attack, även den i Musa Qala, dog flera personer från samma familj när deras hus träffades i ett angrepp mot en talibancell i närheten. Totalt dog runt 40 civila i de två attackerna, enligt Attaullah Afghan.

– Kvinnor och barn finns bland offren, säger han till spanska nyhetsbyrån EFE.

22 talibaner dödades och 14 greps, däribland fem från Pakistan och en från Bangladesh, skriver försvarsdepartementet i ett uttalande.

Talibanrörelsen uppger att angreppet utfördes både från luften och av markstyrkor och att 18 personer ur den afghanska regeringsstyrkan dödades.

Publicerad: