Misstänkt för medhjälp till Malmömord häktas

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Claudio Bresciani/TT
Blommor och ljus på platsen där en 30-årig kvinna sköts till döds på öppen gatan i stadsdelen Ribersborg i Malmö. Arkivbild.

Den 23-årige man som misstänks för medhjälp till mordet på en kvinna i stadsdelen Ribersborg i Malmö har häktats.

Polisen får i det uppmärksammade fallet upplysningar även från den kriminella världen, vilket är ovanligt, enligt åklagaren.

– Vi har ganska mycket uppgifter som lämnas av allmänheten, inte bara allmänheten utan även den kriminella världen. Det är ovanligt, säger chefsåklagare Pär Andersson efter häktningsförhandlingen på Rättscentrum i Malmö.

Varför det är så kan man bara spekulera i, konstaterar han.

– Det är väl ett mord på kvinnan som inte ens en gång de gillar.

Malmö tingsrätt häktar den 23-årige mannen som på sannolika skäl misstänkt, vilket är den starkare misstankegraden. Utöver medhjälp till mord och mordförsök är han också misstänkt för medhjälp till grovt vapenbrott.

"Väldigt ledsen"

Efter häktningsförhandlingen var hans advokat Jesper Montan tystlåten, men han understryker att hans klient nekar till brott.

– Han vill inte att jag ska tala med tidningar och tv om detta. Han är väldigt ledsen, sade advokaten.

Enligt uppgifter till Kvällsposten köpte 23-åringen bilen som användes vid mordet. Men den uppgiften vill chefsåklagare Pär Andersson inte kommentera.

På fråga om 23-åringen har gjort några medgivanden svarar åklagaren:

– Han har berättat något litet, men inte allt.

Bild av motivet

Han vill inte kommentera vilken relation 23-åringen har till övriga inblandade, det är något som polisen håller på att utreda. Han vill inte heller svara på om några fler gripanden är nära förestående. Pär Andersson säger att polisen har en bild av vad motivet kan ha varit, men det är inget han vill berätta om i nuläget.

Tidigare har en 19-årig man suttit häktad misstänkt för medhjälp till mordet eftersom han stod som ägare till den flyktbil som användes. 19-åringen släpptes dock den 5 september efter att ett skrivtest klargjort att det inte är han som skrivit under bilens registreringsdokument.

Kvinnan mördades på Sergels väg i Malmö den 26 augusti. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

Rättad: I en tidigare version fanns en missvisande uppgift om vad 23-åringen misstänks för.

PODD: Experten om det svenska skjutvåldet: ”Sticker ut”

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Manne Gerell om de uppmärksammade morden i Malmö och Vällingby.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE