Två misstänks för brott efter bunkerfesten

Av: Linus Lindgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Två personer misstänks nu för brott efter festen där 25 personer blev kolmonoxidförgiftade.

Nu framkommer också nya detaljer om ravebunkern.

– Bunkern, är mycket större och mer förvirrande än vad vi trodde, säger åklagare Julie Wangensteen Lien till VG.

Polisens kriminaltekniker var under måndagen nere i bunkern i Oslo där det under natten till söndagen hölls en olaglig ravefest där 25 personer tvingades uppsöka sjukhus efter att de blivit kolmonoxidförgiftade.

Kriminalteknikerna upptäckte under sin undersökning av bunkern att den är mycket större än vad polisen först trodde.

– Brottsplatsen, alltså bunkern, är mycket större och mer förvirrande än vad vi trodde. Det gör att det blir mycket mer tidskrävande att göra de nödvändiga utredningarna, säger åklagare Julie Wangensteen Lien till VG.

Foto: GEIR OLSEN

Två misstänks för brott

Två personer är sedan i söndags anklagade för obehörig åtkomst och vistelse i bunkern och polisen planerar nu att förhöra dem.

Julie Wangensteen Lien utesluter inte att fler rubriceringar kan tillkomma eller att fler personer kan komma att misstänkas för brott.

– Det handlar om att samla många trådar och det är tidskrävande. Vi är fortfarande i en inledande fas och måst först skapa en bild innan vi kan lägga ut kursen vidare, säger hon till tidnigen.

En av ravefestens huvudarrangörer har enligt NRK lagt ut bilder från en sjukhussäng i en grupp på Snapchat där han beskriver festen som ”den sjukaste natten i mitt liv, bokstavligt talat” och menar att ”man inte kan vinna varje dag”.

Foto: JIL YNGLAND

Sju medvetslösa på festen

På festen deltog omkring 200 personer. 25 personer fick uppsöka sjukvård på grund av kolmonoxidförgiftning och 7 av dessa ska ha varit medvetslösa efter festen.

Anledningen till kolmonixdförgitningen ska enligt polisen vara att festarrangörerna hade dieseldrivna elaggregat i bunkern för att kunna ha ljud och ljus under festen.

Stabschefen på brandkåren i Oslo, Lars Magne Hovtun, har tidigare sagt att folk hade kunnat dö under festen, enligt NRK.

Enligt VG ska det bara ha varit 16 procent syre i bunkern när polisen kom till platsen.

Foto: JIL YNGLAND
Foto: STIFTELSEN DIAKONISSEHUSET LOVIS
Ritning av ravebunkern.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN