Dyr läxa för kommun som felsålde brandstation

TT

Publicerad 2020-07-20

Storumans kommun har efter flera års konflikt köpt tillbaka den brandstation som såldes av misstag för sex år sedan. Arkivbild.

Storumans kommun har efter flera års konflikt köpt tillbaka den brandstation som såldes av misstag för sex år sedan, skriver Västerbottens-kuriren.

Det var först efter att ett kommunägt bolag sålt en industrifastighet till ett företag som det upptäcktes att brandstationen och kommunförrådet tillhörde fastigheten, varpå kommunen ville häva köpet för dessa byggnader.

Företaget, Cloudberry Estates, erbjöd då kommunen att köpa tillbaka de enskilda byggnaderna för 10 miljoner kronor – trots att kommunen sålt hela fastigheten till företaget för 4,2 miljoner kronor. Kommunen sade nej och valde att stämma företaget i tingsrätten, där kommunen fick rätt 2019.

Domen överklagades till hovrätten, där parterna under förberedelserna kom överens om en förlikning. Den innebär att kommunen köper tillbaka brandstationen och förrådet för 525 000 kronor. Men parterna står även för sina egna rättegångskostnader, så för Storumans kommun innebär missen en kostnad på 1,5 miljoner kronor – minst.

Följ ämnen i artikeln