Döms till fängelse – ströp sin fru i vredesmod

TT

Publicerad 2020-08-12

En man i 35-årsåldern har dömts till två års fängelse vid Kalmar tingsrätt efter att bland annat ha strypt sin fru tills hon svimmat. Arkivbild.

En man i 35-årsåldern har dömts till två års fängelse efter att under ett raseriutbrott ha misshandlat sin fru på flera olika sätt, skriver Barometern.

Mannen har enligt tingsrättens dom slagit frun med knytnävar och med en stol, innan han gick och lade sig, för att därefter vakna senare under kvällen och strypa frun tills hon svimmade.

När frun vaknade meddelade hon mannen att deras relation var slut, varpå mannen slog sönder hennes mobil och hotade henne till livet. Händelserna ska ha föregåtts av att frun, som blivit irriterad på att mannen dröjt sig kvar hos grannen i lägenheten under, dunkade i golvet för att mannen skulle komma upp. Mannen har förklarat brotten med att han i och med detta upplevde att han fråntogs sin manlighet, vilket gjorde honom rasande.

Kalmar tingsrätt anser att kvinnans berättelse styrks av övrig bevisning och dömer mannen för grov misshandel, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Följ ämnen i artikeln