77 år senare kunde äntligen bröllopsbilderna tas

Uppdaterad 2021-10-15 | Publicerad 2021-10-14

Frankie och Royce King blev ett par redan under 1940-talet.

De gifte sig under andra världskriget utan någon fotograf på plats.

Ett helt liv senare fick Frankie, 97, och Royce, 98, äntligen sina bröllopsbilder.

– Det var något av det mest speciella jag någonsin varit med om, säger dottern.

Frankie och Royce blev ett par redan i high school och gifte sig i september 1944.

Piloten Royce King, 21, var på en tvådagars permission i hemstaden Oelwein i amerikanska Iowa innan han återvände till sin Douglas C-47, som han flög med över Himalaya under kriget.

Vid en snabb och enkel ceremoni i Grace United Methodist Church sade han ja till Frankie, 20, som i stället för en brudklänning bar en skräddarsydd dräkt. Ingen fotograf fanns på plats för att föreviga de unga tu.

De hann leva lyckliga i 77 år, få två barn, fyra barnbarn och flera barnbarnsbarn innan det var dags. När Frankie berättade för personalen på St. Croix Hospice, som tar hand om paret i deras hem i Oelwein, att inga bilder togs 1944 smiddes en plan.

Frankie King, 97, med brudbuketten

Personalen ordnade fram en brudklänning, fixade bröllopstårta, tog Frankie till frisören. Samtidigt hjälpte personalen Royce att sätta på sig en gammaldags flygvapenuniform och band för hans ögon med en näsduk, så han inte skulle se bruden i förväg.

– Vi gick med mamma genom trädgården, och så stod hon framför pappa. Jag sade ”är du redo att se bruden?” innan vi tog bort näsduken. Han fullkomligt strålade av lycka när han fick se henne, berättar dottern Sue Bilodeau för tidningen The Washington Post.

Den här gången fanns en fotograf på plats som kunde föreviga de gamla tu.

Inte ett öga var torrt den 24 september 2021, säger dottern, och berättar att pappa Royce älskar att prata med alla han möter och att mamma Frankie har förmågan att få alla att känna sig som hemma.

– Tillsammans har de visat att receptet för stor kärlek stavas snällhet och uthållighet, säger dottern Sue Bilodeau.

Följ ämnen i artikeln