Skjutna barnets pappa: ”Finns ingen trygghet”

Uppdaterad 2022-08-28 | Publicerad 2022-08-27

En kvinna och en pojke skottskadades på en lekplats i Eskilstuna under fredagen.

En pappa hörde skotten och hittade sin skottskadade son i sin mammas famn, berättar han i en intervju med DN.

– Det finns ingen trygghet längre, säger han till tidningen.

Under gårdagen skottskadades en kvinna och en pojke på en lekplats i stadsdelen Årby i Eskilstuna.

I en intervju med DN berättar pappan till det skottskadade barnet om händelsen. Han hörde skott efter skott och sprang ut till lekplatsen. Där såg han sin son ligga skadad i famnen på sin mamma.

– Jag är rädd, mina barn är rädda – hur kan vi bo på ett ställe där barn riskerar att bli skjutna på en lekplats? Det finns ingen trygghet längre, säger han till tidningen.

I en intervju med DN berättar pappan till det barn som träffades i skjutning att han är rädd. ”Hur kan vi bo på ett ställe där barn riskerar att bli skjutna på en lekplats?”

”Trodde det värsta hade hänt”

Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet hördes runt 15 skott i området.

– Det var en massa familjer ute på platsen. Då kom några personer på vespor och sköt, uppgav vittnet under fredagskvällen.

I DN-intervjun berättar pappan till det skottskadade barnet att han och storebrodern sprang ut till lekplatsen för att ta reda på vad som hade skett. Pappan berättar att de första han tänkte på var sonen och frun.

– Alla skrek och sprang omkring. Jag såg också att folk hade samlats vid en plats och jag sprang dit. Det var då jag såg min pojke. Han låg skadad i min frus famn, hon skrek och jag trodde först att det värsta hade hänt, säger pappan.

Ville inte följa med ambulansen

Pappan berättar för tidningen att sonen inte vilja följa med ambulansen till sjukhuset. Så pappan fick i stället skjutsa till son tillsammans med ambulanspersonalen.

Efter två timmar på akuten fick familjen åka hem.

– Hur ska jag och min fru skydda våra barn när det finns personer som skjuter mot en plats där barn leker? Jag har hört om skjutningarna här i Eskilstuna, men de har inte varit i närheten av mig och mina barn. Men nu har vi upplevt det, säger pappan till DN.

Polisen i området där skottlossningen inträffade.

Följ ämnen i artikeln