Mord på nudiststrand – 76-åring gripen

Publicerad 2022-07-26

Park of Miribel Jonage

En man började trakassera de andra besökarna på nudiststranden.

Då hämtade en av de äldre stamgästerna sitt vapen.

Efter mordet lät han sig gripas utan motstånd.

Dödsskjutningen inträffade i lördags förmiddag utanför Lyon i östra Frankrike. Offret var en 46-årig man som av vittnen beskrivs som ”exhibitionistisk”.

Han dök upp på nudiststranden ”La Mama” i det välkända naturreservatet Grand Parc Miribel-Jonage och började trakassera och hota andra besökare. När han sedan onanerade framför en främmande kvinna ingrep en 76-årig man som enligt Le Parisien tillhör strandens stammisar.

Ordväxlingen slutade med att 76-åringen hämtade ett vapen och sköt 46-åringen med minst tre skott. Ett av dem träffade i bröstet, uppger Sky News. Ambulanssjukvårdare försökte förgäves rädda hans liv på stranden.

Cykelburna poliser som befann sig i närheten hörde smällarna och var snabbt på plats. Den 76-årige mannen hade stannat kvar och lät sig gripas odramatiskt, skriver The Independent.

Enligt den lokala tv-stationen France 3 är han sportskytt och hade licens för vapnet. Mannen är nu häktad, efter att läkare godkänt att han är frisk nog för att hållas frihetsberövad.

Stranden stängdes snabbt av efter mordet och var avspärrad för teknisk undersökning och vittnesförhör hela lördagen. Ett hundratal nudister befann sig där när skotten föll, enligt Le Parisien.

76-åringen uppges vara ostraffad sedan tidigare.

Arkivbild på fransk polisbil.

Följ ämnen i artikeln