Karaokefest på Stockholmsgator: ”Syftet var att sprida glädje”

Publicerad 2021-05-22

Här bjuds söderborna på gatukaraoke.

”Syftet var att sprida glädje. Vi behöver den nu” skriver projektledaren i ett sms till Aftonbladet.

På fredagskvällen rullade en karaokemaskin runt på gatorna på Södermalm i centrala Stockholm. Musik ekade mellan husen och låttexterna projicerades på fasaderna.

Bakom festen står det ”konstnärsdrivna galleriet” Candyland. De beskriver gårdagens event som allsångskaraoke på gatorna.

”Vi räknade inte med att så många skulle ansluta spontant men det blev ingen trängsel iallafall. I augusti hoppas vi kunna göra ’Allsångskaraoke på gatan’ och annonsera ut det”, skriver en av arrangörerna i ett sms till Aftonbladet.

Som också säger att ”munskydd och handsprit fanns på plats och micken spritades mellan varje person”.

Karaokemaskinen ska ha rullat genom stan fram till strax före klockan 23 uppger arrangören. Och initiativet verkar ha väckt mer glädje än ilska.

Per Fahlström vid Stockholmspolisen har inga uppgifter om att det hela lett något större polisingripande. En boende i området berättar för Aftonbladet att det verkar ha stört några men att många också verkar ha tagit mot gåkalaset med öppna armar.

– Vad jag har hört nu var det en hel del boende runt här som tyckte att det var störande. Men själv tycker jag att det är trevligt med musik, säger Sofia, 76.

I Facebookgruppen ”Vi på Södermalm” är det en majoritet glada kommentarer. En söderbo som tyckte sömnen blev lidande fick snabbt mothugg:

”Men köp öronproppar. Vi bor i en storstad som varit alldeles för tyst det senaste året”.

Den vandrade karaokefesten spelade musik och projicerades låttexter på fasader i centrala Stockholm under natten mot lördagen.

Följ ämnen i artikeln