Internettroll hävdar att Quaden, 9, egentligen är 18 år

Publicerad 2020-02-22

Internet debatterar flitigt om huruvida den mobbade kortvuxne Quaden verkligen är nio år. Bilder har cirkulerat som skulle bevisa att hans riktiga ålder är 18 år.

Men det finns inga bevis för att det skulle vara sant – snarare tvärtom.

Quaden Bayles från Queensland i Australien är inte 18 år. Det är internettroll som startat rykten och skapat falska konton i nioåringens namn där de hävdar att han är en bluff som bara vill tjäna pengar. I själva verket har det varit internettrollen som velat dra fördel av Quadens plötsliga kändisskap. Några har till och med länkat till egna pengainsamlingar, skriver Daily Mail.

Mamma Yarraka Bayles har delat ett inlägg på sociala medier där hon kritiserar konspirationsteorierna kring hennes son. På sin Facebooksida finns en bild som är upplagd 2012 där Quadan är bebis.

”Lillkillen blir 15 månader i dag”, lyder bildtexten.

 Yarraka Bayles med sin son Quadan 2012.

En av bilderna som har cirkulerat är ett foto på Quadens påstådda 18-årskalas. Det är nu bekräftat att det är Quadans kusins födelsedagsfest som Quaden närvarade på.

Reportage från 2015

Det australienska tv-programmet ”Living Black” gjorde ett reportage om Quaden när han bara var fyra år 2015, skriver New York Post.

På torsdagen spreds klippet på den förtvivlade nioåringen som återigen blivit mobbad för sin funktionsvariation. I den gripande videon säger Quaden att han inte längre vill leva.

– Jag vill dö nu. Ge mig en kniv så jag kan döda mig själv, jag vill bara dö, säger han gråtandes i bilen.

Gick in på plan med rugbyligan

Sedan dess har 9-åringen fått stöd från tusentals människor och kändisar världen över. På lördagen gick han hand i hand in på planen med rugbyligan The Indigenous All Stars.

Komikern Brad Williams startade en pengainsamling till Quaden som nu är uppe i 400 000 dollar. Pengarna kommer att gå till en resa för 9-åringen och hans mamma. Resterade belopp ska gå till föreningar som kämpar mot mobbning.

Följ ämnen i artikeln