Trängselkaos i kollektivtrafiken: ”Akut störning”

Publicerad 2020-12-18

Dubbla tekniska problem ställer till det för morgonpendlarna i Stockholm.

Blå linjen läcker in vatten vid Stadshagen och i morse uppstod ett banfel på röda linjen.

Resenärerna får vänta tills tidigast i morgon på att allt rullar som det ska igen.

– Vi ber alla om tålamod, säger Johan Nordgren på SL om trängseln.

Det är stora problem i Stockholms tunnelbanetrafik. Sedan vatten läckt in i en tunnel vid stationen i Stadshagen på blå linjen i går, uppstod stor trängsel. Problemet bedöms inte vara löst förrän tidigast lördag eller söndag, enligt Johan Nordgren, presskommunikatör på SL.

Samtidigt har även röda linjen drabbats av tekniskt fel under fredagsmorgonen. Något som lett till stor trängsel på perrongerna i morgonrusningen.

– Det tycks vara ett växelfel bortanför Gärdet. Vi har ingen prognos för när det kan vara åtgärdat. Ett tunnelbanetåg tar många passagerare och när man måste tömma ett helt tåg för byte är risken för trängsel stor. Det är en akut störning men vi ber alla om tålamod, säger Nordgren på SL.

Vid 06.30 var det totalstopp mellan Ropsten och Gärdet. Nu trafikerar ett tåg sträckan.

SL: ”Ska inte resa om man inte måste”

Bilder och filmer från stationer runt om i Stockholm visar hur jäktade resenärer trängs på ett milt uttryckt ”något mindre” avstånd än Folkhälsomyndigheten rekommenderar i coronatider.

– Det är inte bra att det är trängsel, men man har ett eget ansvar att följa de råd och riktlinjer som finns. Man ska inte resa om man inte måste. Helst ska man jobba hemifrån och måste man åka ska man se över sina resvägar, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL.

PODD Kan coronavaccinen leda till ny narkolepsiskandal?

Aftonbladet Daily med Farshid Jalalvand, biträdande forskare inom klinisk mikrobiologi på Lunds universitet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen