L vill ha nya samtal om Arbetsförmedlingen

Av: TT

Publicerad:
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni (L). Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni (L). Arkivbild.

NYHETER

Liberalerna vill inleda nya samtal med regeringen och Centerpartiet om hur Arbetsförmedlingen ska reformeras. Partiledaren Nyamko Sabuni oroas över att förändringen går för fort och att avvecklingen inte kommer att kunna genomföras fullt ut till 2021.

– Vi vill att statsministern tar initiativ och kallar oss partiledare för januaripartierna för att diskutera reformeringen, säger hon till Expressen.

De senaste veckorna har allt större kritik blossat upp mot att Arbetsförmedlingen inom två år ska låta fristående aktörer helt ta över uppgiften att matcha arbetssökande mot lediga jobb.

Nyamko Sabuni vänder sig också emot att i orter där inga privata aktörer finns så ska kommunerna kunna sköta förmedlandet, något Centerpartiet öppnat för.

– Från Liberalernas sida vill vi inte se att kommunerna ska konkurera med privata aktörer. Kommuner kan aldrig försättas i konkurs men det kan de privata aktörerna göra väldigt lätt. Därför ser vi helst att det bara är de privata aktörerna som ska få ta över förmedlandet och matchningen.

Publicerad: