Miljardärens drag för att åka ut i rymden

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Miljardären Richard Branson vill vinna striden om rymdturismen.

Under tisdagen sa han att företaget Virgin Galactic ska börsnoteras och 49 procent av företaget ska vara tillgängligt för nya investerare, skriver CNN.

Jeff Bezos, grundare av företaget Amazon och Elon Musk, Teslas skapare, är Richard Bransons främsta utmanare i striden om rymdturism. För att kunna hålla jämna steg med de båda entreprenörerna och multimiljardärerna väljer nu Richard Branson att låta sitt företag bli offentligt, skriver CNN.

Virgin Galactic kommer att gå ihop med riskkapitalbolaget Social Capital Hedosophia för att sedan börsnoteras på New York-börsen. När affären är genomförd kommer företaget att bli det enda företaget för rymdresor som är börsnoterat.

1 av 3 | Foto: Reed Saxon / TT NYHETSBYRÅN
Richard Branson med det första SpaceShipTwo.

Rymdresor under 2019

Enligt CNN kommer det här att hjälpa företaget att få in de pengar som behövs för att fortsätta resan mot rymden. I februari sa Richard Branson att målet var att de skulle vara redo att skicka ut sin första farkost i rymden redan i juli i år, det ser dock inte ut att bli verklighet. I maj sa han att han hoppades på att det inte skulle dröja mer än några månader så skulle man kunna genomföra den första rymdresan.

Trots att det inte är klart när den första rymdfärjan kommer att flyga mot rymden är det redan hundratals människor som ställts sig i kö för att kunna vara med när Virgin Galactics rymdfärja åker jungfrufärden. De har också gått med på att betala mellan 200 000 och 250 000 dollar för en biljett.

Publicerad:

LÄS VIDARE