Fartygsbrand kan pågå i flera dagar

TT-AFP-Reuters

Publicerad 2020-07-13

Det amerikanska stridsskeppet USS Bonhomme Richard började under söndagen att brinna efter en explosion.

Fyra civila och 17 besättningsmän har förts till sjukhus efter explosionen på ett amerikanskt stridsfartyg i San Diego som startade en stor brand ombord.

Branden tros enligt räddningstjänsten pågå i flera dagar.

Tv-bilder visar hur tjock mörk rök stiger upp från det amerikanska amfibiefartyg USS Bonhomme Richard, där det ligger förtöjt vid flottbasen i San Diego i Kalifornien. Med hjälp av vattenkanoner har båtar från stadens räddningstjänst i flera timmar kämpat febrilt för att få kontroll över branden på det 257 meter långa fartyget.

"I dag drabbades vi av en fruktansvärd tragedi ombord på USS Bonhomme Richard när en brand bröt ut ombord," skriver den amerikanska flottan på Twitter och fortsätter:

"17 sjömän och fyra civila vårdas för icke livshotande skador på ett lokalt sjukhus."

Totalt fanns 160 personer ombord när en explosion skedde och stridsfartyget började brinna, vid halv nio på morgonen lokal tid, halv sex på söndagskvällen svensk tid. Vid lunchtid hade all personal ombord evakuerats, enligt den amerikanska flottan.

Branden kan komma att pågå i flera dagar berättar Colin Stowell, chef för räddningstjänsten i San Diego, för CNN. Den bröt ut under fartygets vattenlinje och har antagligen spridit sig till bränslesystemet, uppger en anonym källa till nyhetsbyrån Reuters.

Fartyget låg i hamnen för underhållsarbete när explosionen skedde. Det är ännu oklart vad det var som orsakade den.

Följ ämnen i artikeln